Thialf waardeert inzet interimmanagement ATC-Select

In de periode van 1 januari 2020 tot en met 30 juni 2021 heeft ATC-Select.nl ondersteuning geleverd bij de herstructurering van Thialf Heerenveen. Minne Dolstra was als interimdirectielid samen met algemeen directeur Marc Winters belast met de doorontwikkeling van de top- en breedtesportorganisatie naar een inhoudelijk en financieel gezonde bedrijfsvoering. Hij was tevens eindverantwoordelijke voor de facilitaire dienst met het adagium topsportijs, schoon en heel. In samenwerking met aandeelhouders Provincie Fryslân en gemeente Heerenveen, RvC Thialf, en partners ISU, KNSB/HoS, NOC*NSF, Team NL en de medewerkers van Thialf heeft het schaatshart van de wereld koers gezet naar een duurzame toekomst. Dit niet alleen financieel, maar ook sportief. In het schaatsseizoen 20/21 werden in Thialf het schaatshart van de wereld maar liefst 346 Persoonlijke records, 9 Baanrecords, 16 Nederlandse records, 1 Wereldrecord en 4 Wereldrecords (incl. WR 10km) gereden.

Directeur-bestuurder Marc Winters van Thialf waardeerde de inzet van Minne Dolstra als volgt: "Afgelopen jaar is Minne tijdelijk toegevoegd aan de directie van Thialf gedurende een kritieke fase van de onderneming. In die periode heeft hij succesvol bijgedragen aan het Herstelplan Thialf inclusief de uitrol ervan. Een forse reorganisatie was daar onderdeel van. Zijn kwaliteit zit niet slechts in het saneren maar ook in het bouwen van een (nieuw) team. Zijn daadkracht en duidelijkheid geeft voor velen houvast en zijn oog voor de belangen van het team motiveert medewerkers. Hij gedijt goed in een politieke omgeving en organisaties waar meerdere belangen van stakeholders spelen. Minne is sociaal mobiel, respectvol naar anderen maar schuwt de confrontatie niet. In de bijzondere en intensieve fase die wij samen hebben doorgemaakt, heb ik goed en prettig samengewerkt met Minne. Hij prikkelt, is een goede sparringspartner, overtuigt maar staat zeker open voor de mening van een ander. Tot slot heb ik hem tevens leren kennen als een energieke, eerlijke, betrokken collega die ook in lastige situaties gelukkig in het bezit is van een relativerende dosis humor".

Heeft uw organisatie ook behoefte aan ondersteuning of advisering bij complexe beleids- of bedrijfsvoeringsvraagstukken? Bel Minne Dolstra (06-49653729) of Hélène Kruis (06-19921573) of stuur uw vraag naar mail@atc-select.nl