Professor dr Erik Heineman De kunst van het samenwerken....complex

Inspiratiesessie met gastspreker Professor dr. Erik Heineman met als thema:

De kunst van het samenwerken …..complex?

Georganiseerd door BAASZ Advocaten, WSelect en ATC-Select

Op een prachtige nazomermiddag lieten ondernemers in het Noorden met de “voeten op tafel” zich inspireren door Professor dr. Erik Heineman (chirurg n.p. in het UMCG en voormalig afdelingshoofd vakgroep Chirurgie UMCG) met een toelichting op complexiteit.

Zijn stelling is: “Alles is complex tot het tegendeel is bewezen”.

Iedere ondernemer komt complexiteit in meer of mindere mate tegen in zijn of haar bedrijf.

Maar hoe ga je hier nu mee om en hoe kun je er effectief en efficiënt op reageren? Wat werkt en wat juist niet? Op welke wijze kun je een probleem het “beste” benaderen en met welke communicatiestijl los je de problemen dan op?

De ondernemers zijn interactief meegenomen in welke aspecten belangrijk zijn om succesvol te zijn als ondernemer. Wat is belangrijk? De inzichten van meervoudig kijken tot meervoudig communiceren zijn verrijkend om het vanaf heden anders te doen.

De inkijk in tribaal gedrag in relatie tot teamwerk leverde handige tools op om teamwerk niet te frustreren, maar juist te versterken. De uiteindelijke doorkijk naar het eigenaarschap van de mensen waarmee we werken veranderde de eigen mindset. Wat moet je vooral niet en wat wel doen om dit eigenaarschap te steunen?

Immers alles hangt met alles samen!

Met een walking diner op locatie van ATC-Select werd de inspiratiesessie afgesloten en is in een ongedwongen sfeer verdiepend nagesproken.