Succesvolle masterclass Risicomanagement voor Commissarissen en Toezichthouders

In de trainingslocatie van ATC-Select in Norg gaf Frank van Attekum, docent risicomanagement aan de School of Business and Economics van Maastricht Univerisity, afgelopen woensdag college over Toezicht en risicomanagement voor (aspirant) Commissarissen en Toezichthouders. De deelnemers hebben meer inzicht gekregen in de verantwoordelijkheden van Commissarissen en Toezichthouders als het gaat om risico's, maar ook hoe zij de risico's preventief kunnen herkennen en daar adequaat op kunnen acteren en sturen. Risicomanagement dient volgens Frank het liefst een paar keer, maar minimaal 1 x per jaar op de agenda te staan en is primair bedoeld om onzekerheid beter beheersbaar te maken met als uitgangspunt dat risico's nooit statisch zijn, maar meebewegen met de ontwikkeling van een organisatie. Waardecreatie (verdienmodel), besturingsfilosofie en organisatiecultuur zijn daarbij essentieel en daarnaast de wetenschap dat resultaten van systemen dikwijls niet hetzelfde beeld geven als wat mensen ervaren. Kortom: Een inspirerende en waardevolle bijeenkomst!

Wilt u ook deelnemen aan de Masterclass Integriteit en Belangenverstrengeling op dinsdag 3 december a.s.? Schrijf u dan in via info@bestuurderscentrum.nl

Kosten

De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing. Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname. Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost slechts 75 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

PE-Punten

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten. Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich in 2019 nog in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

Over de organisatie

In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook masterclasses voor bestuurders én toezichthouders.Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.