Succesvol startschot Lokaal Sportakkoord Uitgeest

Het startschot is gegeven!

Maandagavond 10 februari jl. is onder leiding van sportformateur Hélène Kruis van ATC-Select met ca 30 afgevaardigden uit het onderwijs, sport(verenigingen), commerciële sportaanbieders, een fysiotherapeut en andere geïnteresseerden een mooie stap gezet met het ontwerpen van een Lokaal Sportakkoord in de gemeente Uitgeest! Onder andere wethouder Cees Beentjes en de buurtsportcoach in de gemeente Uitgeest Kim Groen waren hierbij de hele avond aanwezig.

De onderstaande gespreksonderwerpen stonden op het programma:

1. Inclusief sporten & bewegen

2. Viale sport- en beweegaanbieders

3. Van jongsaf aan vaardig in bewegen

4. Duurzame sportinfrastructuur

5 Positieve sportcultuur

6. Topsport die inspireert

Eerste inspiratiesessie Sportakkoord in een notendop:

Uitgeest heeft met haar dorpse karakter een groot aanbod aan sportclubs. Besproken is onder andere dat er meer overleg tussen de clubs/verenigingen en de scholen moet plaatsvinden. Bijvoorbeeld het aanbod van de diverse sporten, over kinderen met ADHD en hoe men deze kinderen thuis kan laten voelen op een sportclub (m.b.v. vertrouwenspersonen) enzovoorts. Ook het gebruik maken van elkaars kennis over bepaalde onderwerpen is een pré, evenals het (meer) inzetten van de buurtsportcoach en het Vrijwilligers Informatie Punt.

De wens is om binnen afzienbare tijd een website te creëren, waarbij alle sporten, vrijetijdsbesteding en informatie over allerlei onderwerpen waar clubs, scholen enzovoorts tegenaan lopen. Hierbij kan ook informatie worden meegenomen met betrekking tot een meer gezonde leefstijl.

Om scholen en kinderen een goed beeld te laten krijgen over het sportaanbod in Uitgeest zou bijvoorbeeld een 'verbindingsofficier' aangesteld kunnen worden. 

Er werden groepen gemaakt van 4-6 personen die discussieerden over bovenstaande peilers waarbij alle ideeën, kansen/ontwikkelingen, droombeelden en al eventuele concrete acties die nodig zijn, werden opgeschreven. Vervolgens mochten de groepen dit voor elkaar pitchen. Er zijn deze avond zelfs al de eerste samenwerkingen ontstaan!

Kon je er helaas niet bij zijn deze avond? Op maandag 2 maart staat de volgende inspiratiesessie op de planning. Wil je weten wat er besproken is of je opgeven voor 2 maart? mail naar sportinformateuruitgeest@gmail.com.


Bron: www.uitgeest-online.nl foto Vincent Bloothoofd